Nederlaag komt hard aan in Leuven: In de eerste helft bestond Beerschot niet

Nederlaag komt hard aan in Leuven: "In de eerste helft bestond Beerschot niet"

02-08-2020 21:32 Laatste update: 21:41
7

Dat Oud-Heverlee Leuven volgend weekend weer in Eerste Klasse A voetbalt, was vrijdag al beslist, maar de fusieclub zal dat avontuur niet als kampioen van Eerste Klasse B aanvatten. Na de heenwedstrijd verloor het ook de terugmatch van de 'promotiefinale' tegen K. Beerschot V.A.: 1-4. Dat komt toch hard aan bij Mathieu Maertens.

"Heel hard", zuchtte de middenvelder bij Play Sports. "We werken acht weken naar die match toe. We hebben alles voorbereid en er alles aan gedaan om die match zo goed mogelijk aan te vatten. De eerste helft deden we dat ook. En dan hebben we dat tikkeltje geluk niet mee. Ik denk dat, als het 1-0 wordt ... Beerschot bestond niet in de eerste helft", vat Maertens het kort samen.

"Ik denk niet dat het meezat in de eerste helft: Sowah tegen de lat, enkele kansen net niet ...", somt hij op. "En dan een kutgoal, om het zo te zeggen. Dat is voetbal, zeker? Het komt met geluk op voorsprong. In de tweede helft pakken we dan de 0-2 en laten we te snel ons hoofd hangen. Dat mocht niet. In de eerste helft bestonden ze niet. Daar moeten we gewoon dat tikkeltje geluk hebben of meer kwaliteit tonen. 1-4 is zwaar overdreven", oordeelt de OHL-speler.

Het mag duidelijk zijn dat de nederlaag een mentale klap is voor de Leuvenaars. Zullen ze de knop wel tijdig kunnen omdraaien? Volgende zondag komt KAS Eupen al over de vloer. "Ik denk dat de groep sterk genoeg is om dat te verwerken naar volgende week toe. Nu moeten we samenzitten, de hoofdjes leegmaken en dan gaan we op naar maandag", besluit Maertens.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie