Zulte Waregem vloert David-loos Gent dankzij blitzstart in verhitte oefenwedstrijd

Zulte Waregem vloert David-loos Gent dankzij blitzstart in verhitte oefenwedstrijd

Gepubliceerd: zaterdag 1 augustus 2020 om 12:56za 01-08-2020 om 12:56

SV Zulte Waregem heeft vertrouwen getankt voor het nakende competitiebegin. Tegen het ambitieuze KAA Gent haalden de West-Vlamingen het met 2-1. Van een ‘vriendschappelijk’ duel was bezwaarlijk sprake, want er vielen onder meer twee rode kaarten.

Het wedstrijdblad bezorgde de Gentse fan al een kleine ontgoocheling. Van Jonathan David, die middenin een transfersoap zit, ontbrak alweer elk spoor. Zijn medespelers zaten blijkbaar ook ergens anders met hun hoofd, want na ruim vijf minuten stond Gent al 2-0 in het krijt. Eerst scoorde Saido Berahino uit geharrewar, nadien maakte Jelle Vossen de blitzstart compleet met een heerlijke trap in de winkelhaak.

Gent stond met nog 85 minuten op klok dus voor een loodzware uitdaging. De Buffalo’s eisten de bal wel op, maar kwamen slechts moeizaam tot kansen. De beste voor de pauze viel voor de voeten van Laurent Depoitre. Na een knappe één-twee schoof hij het leer net naast de paal. Zulte Waregem bleef dus uit de problemen, al schoot het zichzelf in de voet. Bassem Srarfi pakte rood na een akkefietje.

Tweede rood en grote missers
Na de koffie hoopte Gent van die man-meer-situatie te profiteren. Toch was het Essevee dat als eerste dreigde. Vossen had de 3-0 aan de voet, maar Thomas Kaminski redde met de voet. Aan de overkant was het wel raak toen Roman Yaremchuk er 2-1 van maakte. Gent leek klaar om de thuisploeg pijn te doen, maar net dan moest ook Vadis Odjidja van het veld. Hij kreeg een tweede gele prent voor obstructie.

Tien tegen tien dus. Vijf minuten voor affluiten kreeg Alexandre De Bruyn nog dé kans op de gelijkmaker. Na een combinatie met kersverse aanwinst Niklas Dorsch vond hij echter invallersdoelman Eike Bansen op zijn pad. In het ultieme schot torpedeerde Igor Platsun de lat nog even. Zo bleef het uiteindelijk bij 2-1. Zulte Waregem duikt de laatste rechte lijn voor de competitiestart met vertrouwen in, terwijl Jess Thorup toch nog werk op de plank heeft.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Goed nieuws voor het Belgisch voetbal! Minister van Sport Ben Weyts laat voetbal dan toch toe op Antwerps grondgebied! #AntwerpFC #Antwerp #KVMechelen #Mechelen #Beerschot #Antwerpen #JPL

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws