OFFICIEEL: Toptransfer Osimhen, jackpot voor Charleroi

OFFICIEEL: Toptransfer Osimhen, jackpot voor Charleroi

Gepubliceerd: vrijdag 31 juli 2020 om 16:30vr 31-07-2020 om 16:30

Het is officieel: Victor Osimhen verruilt Lille OSC voor Napoli. Met de transfer van de Nigeriaanse spits (21) is volgens Italiaanse en Franse media een slordige 60 miljoen euro gemoeid. Ook ex-club Charleroi wrijft zich in de handen.

De overstap van Osimhen hing al even in de lucht, maar onder meer een zaakwaarnemerswissel in het kamp van de spits vertraagde de boel. Nu mag hij zich officieel speler van Napoli noemen. De Italiaanse topclub maakt naar verluidt 60 miljoen euro over naar Lille. Het bedrag kan door bonussen oplopen tot maximaal 80 miljoen.

Napoli verpulvert daarmee het transferrecord uit 2013, toen Gonzalo Higuaín voor 39 miljoen euro overkwam van Real Madrid. Lille betaalde een jaar geleden nog 14 miljoen voor Osimhen aan Charleroi. Die laatste genoemde mag trouwens nog eens langs de kassa passeren, volgens La Dernière Heure wist Charleroi een doorverkoop percentage van 20% af te dingen. De transfer van Osimhen levert Charleroi dus opnieuw een slordige 12 miljoen euro op. 

Volgens diverse Italiaanse media zag Osimhen aanvankelijk niets in een transfer naar Napels. De clubs waren er al wel uit, maar de Nigeriaan twijfelde. Uiteindelijk heeft hij toch besloten om de stap te zetten. 

Osimhen speelde slechts één seizoen voor Lille. Hij maakte indruk door in 27 wedstrijden dertien goals te maken. 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Osimhen dat bedrag waard?

Ja
47%
Nee
53%
(167 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws