Buffel ziet grote aderlating bij KRC Genk: Hij gaat zeker een gemis zijn

Buffel ziet grote aderlating bij KRC Genk: "Hij gaat zeker een gemis zijn"

29-07-2020 18:00
4

KRC Genk begint volgende week zaterdag aan het nieuwe seizoen met een verplaatsing naar KV Oostende. Dat zal wel zonder Junya Ito gebeuren. Volgens Thomas Buffel scheelt dat een slok op een borrel. 

"Uit die cijfers blijkt dat het ontbreken van Ito zeker een gemis zal zijn", aldus Buffel bij Het Belang Van Limburg. "Hij kan met zijn vinnigheid en technische vaardigheden uit het niets iets creëren en forceren. Theo Bongonda kan dat ook, maar die speelt meer in de bal. Ito gaat meer in de diepte."

KRC Genk heeft op die manier een troef minder. "Zeker in de wedstrijden waarin een tegenstander wat defensiever voor de dag komt, is hij een bepaald wapen dat de boel kan openbreken. Het is voor trainer Hannes Wolf zaak om iemand te vinden die die diepgang heeft. Lopen zonder bal is gewoon heel belangrijk. Zo kun je uitnodigen tot het geven van een pass en de boel versnellen."

Buffel vindt dat een heel belangrijke kwaliteit. "Het is een instinct dat je moet hebben. Ito heeft het, maar een Bongonda moet je daar misschien in bijscholen. Iemand als Bryan Limbombe heeft dat ook. Een Paintsil zou daar eveneens iets kunnen forceren. Hoe dan ook, het is belangrijk dat Genk goed aan de competitie begint. Je komt dan meteen in een flow. En het verleden heeft al bewezen dat je een mindere start moeilijk te boven komt."