'Politie staat klaar voor harde kernen van Antwerp en Club Brugge'

'Politie staat klaar voor harde kernen van Antwerp en Club Brugge'

28-07-2020 08:45 Laatste update: 08:54
80

De bekerfinale zal afgewerkt worden zonder fans, maar zal er ook echt niemand naar de Heizel komen? De politie heeft aanwijzingen dat er toch fans van Antwerp en Club Brugge komen opdagen voor de belangrijke finale. Dat weet Het Laatste Nieuws. 

Zo werd er op Facebook een fangroep van Antwerp aangetroffen met de niet mis te verstane woorden: 'Covid-19 can't stop us. Invasion of Brussels'. Dimitri Huygen, de woordvoerder van Antwerp heeft echter geen schrik.

"Die boodschap dateert van een periode waarin het op vlak van corona redelijk rustig was", vertelt hij. "We hebben goede supporters, die wel snappen dat het in de huidige omstandigheden moeilijk zou liggen om in groep naar Brussel af te zakken. We gaan ervan uit dat iedereen zijn burgerzin zal tonen."

Ook aan de kant van Club Brugge zijn er signalen dat er fans naar Brussel kunnen komen. Veel zin heeft dat echter niet. De winnende club zal geen viering houden in het stadion en ook de cafés rond het stadion zijn maar heel beperkt toegankelijk. De politie zal hoe dan ook manschappen inzetten om zeker te zijn dat er geen enkele fan komt opdagen voor deze finale.