Van Dijk mist geen minuut: 'Twee weken vakantie, meer heeft hij ook niet nodig'

Van Dijk mist geen minuut: 'Twee weken vakantie, meer heeft hij ook niet nodig'

27-07-2020 17:36
2

Jürgen Klopp maakt nog maar eens duidelijk hoe blij hij is met Virgil van Dijk. De verdediger van Liverpool speelde dit kampioensseizoen in alle wedstrijden mee bij The Reds en toonde zichzelf wederom een belangrijke steunpilaar.

Op de website van Liverpool wordt Klopp gevraagd of hij nog superlatieven heeft voor Van Dijk. "Ik weet niet of hij nog een hele lijst aan complimenten nodig heeft", vertelt de Duitse oefenmeester van The Reds. "Zijn combinatie van kwaliteiten is echt speciaal. Daarnaast heeft hij de goede mindset en dat maakt hem een goede verdediger en goede jongen, die ik erg hoog heb zitten."

Liverpool tastte diep in de buidel om Van Dijk in januari 2018 van Southampton over te nemen. De bijna 85 miljoen euro was volgens Klopp echter een koopje. "We wisten dat we een goede speler erbij zouden krijgen, maar dit pakketje is wel heel erg bijzonder. Daar hadden we geen weet van en dat maakt het juist heel erg opwindend."

Van Dijk speelde iedere competitiewedstrijd en dat verbaast de Duitser niet. "Dat was zijn grote doel. We probeerden hem rust te geven, maar dat was heel erg moeilijk. Tot zover ging het heel goed en laten we hopen dat het ook zo blijft. Nu heeft hij twee weken vakantie, maar ik ben er zeker van dat hij niet meer nodig heeft."