UPDATE: 'Anderlecht spreekt wel degelijk met Tau, maar akkoord nog veraf'

UPDATE: 'Anderlecht spreekt wel degelijk met Tau, maar akkoord nog veraf'

20-07-2020 07:00 Laatste update: 09:33
75

RSC Anderlecht staat op het punt om een verrassing van formaat uit de hoge hoed te toveren. Percy Tau zou de aanvallende gelederen komen versterken. Het voorbije seizoen voetbalde de Zuid-Afrikaan nog voor ... Club Brugge.

Bij de landskampioen begon Tau als een raket aan het seizoen, maar nadien viel hij geleidelijk aan stil. Daarop besloot Club Brugge om niet verder door te duwen voor de linksvoetige aanvaller. Tau keerder dan maar terug naar Brighton & Hove Albion, zijn moederclub, maar zonder een vooruitzicht om aan de slag te kunnen in de Premier League.

Nu staat Tau dus op het punt om terug te keren in de Jupiler Pro League, zij het bij rivaal RSC Anderlecht. Het Laatste Nieuws meldt dat een huurdeal met Brighton 'behoudens verrassingen' rond is. Meer dan waarschijnlijk gebeurt dat zonder aankoopoptie. In het zog van Tau krijgt Anderlecht er ongetwijfeld een resem Zuid-Afrikaanse fans mee, zoals dat bij Club ook het geval was.

In het Lotto Park moet Tau voor extra onvoorspelbaarheid in de voorhoede zorgen. Vooral zijn polyvalentie moet een grote troef zijn. De linkspoot kan zowel op de flank, achter de spits als diep in de punt uit de voeten. Op die laatste positie zit Anderlecht met de herstelde Landry Dimata, jonge snaak Antoine Colassin en de twijfelachtige Kemar Roofe behoorlijk dun.

Update: La Dernière Heure brengt enige nuance in het verrassende transferverhaal rond Tau. Het Waalse medium bevestigt dat Anderlecht de Zuid-Afrikaan wil huren, maar voorlopig is er van een akkoord nog geen sprake. Paars-wit zit wel rond de tafel, met zowel Brighton als Tau zelf. Overigens is ook de interesse van Royal Antwerp FC nog steeds niet geluwd.