Analyse Anderlecht na Saint-Etienne: Doku top, Bakkali niet & bidden voor Kompany

Analyse Anderlecht na Saint-Etienne: Doku top, Bakkali niet & bidden voor Kompany

18-07-2020 18:21 Laatste update: 19-07-2020 16:38
39

RSC Anderlecht won zaterdag haar eerste match met 1-2 van Saint-Etienne. Na het duel maakte VoetbalPrimeur.be de balans van paars-wit op. Het rapport? Hoopgevend, maar bidden voor Vincent Kompany.

Zulj dient en heerst
Toen Anderlecht Zulj haalde, was het de bedoeling dat de Oostenrijker de lakens ging uitdelen als de nieuwe nummer tien. In die rol kon Zulj zelden overtuigen. De vier miljoen euro, die Anderlecht voor hem betaalde, leken weggegooid geld te worden. Maar Zulj kreeg een nieuw rol. De middenvelder speelt nu een rij lager en dat gaat hem in Brusselse loondienst goed af. Tegen Saint-Etienne kwam hij er een paar keer technisch fraai uit, waardoor het spel van Anderlecht vanachter uit kon versnellen.

Het jaar van Doku?
De flankspeler is nog altijd maar achttien jaar, maar begint binnenkort wel al aan zijn derde seizoen als prof. Al jaren wordt Doku een grote toekomst voorspeld. Het is niet voor niets dat Liverpool hem wilde hebben. Doku koos evenwel verstandig en bleef Anderlecht trouw. De juiste keuze, want bij Anderlecht kon hij vorig seizoen groeien. Tegen Saint-Etienne liet hij opnieuw zien wat hij in huis heeft. Onze jonge landgenoot heeft techniek en snelheid in overvloed. Dat de strafschop fout net op hem gemaakt werd, hoeft niet te verbazen.

Roofe spits nummer één
Vorig seizoen kwam Roofe geblesseerd aan bij Anderlecht. Het duurde een tijd voor hij zijn debuut kon maken. Dit jaar kan de Engelsman de hele voorbereiding meemaken. Hij lijkt ook de strijd om eerste spits te worden al hebben gewonnen. Tegen Saint-Etienne was Roofe evenwel niet altijd scherp. Toch maakte hij na een haast onzichtbare wedstrijd toch de winnende goal. En worden spitsen niet afgerekend op hun goals? Het mag/moet wel een tikkeltje of twee meer worden. 

Bidden voor Kompany
Tegen Saint-Etienne heerste Kompany in de duels. Daarnaast was hij de leider, die van hem verwacht wordt. Helaas voor hem en iedereen die Anderlecht lief heeft, ging het in het slot van de wedstrijd wederom fout. Hij greep naar zijn lies en ging vroegtijdig naar de kant. Als Anderlecht echt voor de prijzen wil meedoen aankomend seizoen dan heeft het een fitte Kompany nodig. Niemand in de huidige kern komt ook maar aan zijn enkels qua talent en uitstraling. Een blessure voor Kompany kan Anderlecht echt niet gebruiken.

Bakkali is er nog niet
Tegen Saint-Etienne mocht Bakkali starten. Amuzu was licht geblesseerd. Bakkali begon op de linksbuiten goed aan de wedstrijd. Hij raakte onder meer de paal. Toch viel zijn niveau al snel tegen. Bakkali heeft nog het nodige werk voor de boeg om klaar te zijn voor de competitiestart. Na zaterdag hoeft Amuzu niet te vrezen voor zijn basisplaats.