Leonardo kwaad na kritiek van Meunier: Nooit respectloos behandeld

Leonardo kwaad na kritiek van Meunier: "Nooit respectloos behandeld"

17-07-2020 11:25
2

Het hoofdstuk PSG is voor Thomas Meunier voorbij. De Rode Duivel beleefde in Parijs veel hoogtepunten, maar het einde was er eentje met een valse noot. Meunier legde de schuld bij Leonardo. In Le Parisien slaat de technisch directeur nu terug

Het contract van Meunier liep af bij PSG en hij tekende bij Dortmund. PSG had nog op de Rode Duivel gerekend om de Champions League af te werken, maar dat zal niet gebeuren. Volgens Meunier verkoopt Leonardo leugens. De rechtsback ontkent een voorstel van PSG geweigerd te hebben. "Als het van hem had afgehangen, had ik praktisch gratis voor PSG gespeeld", stelde Meunier ook nog.

"Spelers met aflopende contracten hebben we allemaal hetzelfde behandeld. Zij konden hun contract met twee maanden verlengen onder dezelfde voorwaarden om zo de competities af te maken. Thiago Silva, Eric-Maxim Choupo-Moting en Sergio Rico gingen daarmee akkoord", citeert VI de Franse bron.

"Thomas had toen al bij Dortmund getekend, wanneer weet ik niet precies. Daar was hij vrij in sinds 1 januari en het was zijn goed recht om dat te doen. Toen we een huurdeal wilden bespreken om de competitie af te maken, vroeg Thomas hetzelfde salaris als hij nu in Dortmund krijgt. Daarnaast vroeg de club een huursom. Onder die voorwaarden was er voor ons niets mogelijk", gaat Leonardo verder. 

Leonardo vindt het onterecht dat Meunier hem beschuldigt van respectloos gedrag. "Er was geen reden om hem anders te behandelen dan anderen. We hebben hem nooit zonder respect behandeld. Wij wilden zijn contract verlengen en dat weigerde hij. Dat is zijn goed recht. Om nog acht dagen mee te trainen, sloeg ook nergens op. De laatste acht dagen van zijn contract was hij van ons vrij om ergens naartoe te gaan."