Oplossing in de maak: ‘Nieuwkomer is alsnog op weg naar KRC Genk’

Oplossing in de maak: ‘Nieuwkomer is alsnog op weg naar KRC Genk’

Gepubliceerd: woensdag 15 juli 2020 om 07:15wo 15-07-2020 om 07:15

Laatste update: vrijdag 17 juli 2020 om 13:36vr 17-07-2020 om 13:36

KRC Genk zit met de handen in het haar, want het krijgt Daniel Munoz maar niet naar België. Even leek de Colombiaanse aanwinst van de Limburgers komend weekend over te vliegen naar ons land, maar volgens de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) is daar geen sprake van. Dat weet Het Laatste Nieuws.

Zondag stijgt er in de Colombiaanse hoofdstad Bogota een vliegtuig op met 190 atleten, waaronder wielrenners Egan Bernal en Nairo Quintana. Munoz krijgt echter geen toestemming, aangezien de Genk-verdediger nog niet over een geldig visum beschikt. Bovendien zijn de ambassades in ons land gesloten.

"Uit landen buiten de Shengenzone heb je een geldig visum nodig. Zelfs al geven wij formeel een akkoord, zal geen vliegtuigmaatschappij hem zonder een fysiek visum meenemen", vertelt DVZ-woordvoerder Geert De Vulder. "Ik twijfel er dus ten zeerste aan of Muñoz op dat vliegtuig zal zitten."

Bovendien ziet er het niet naar uit dat daar snel verandering in komt. "Maar de Covid-situatie geeft op dit moment geen positief beeld buiten de EU. Ik zie dat niet snel veranderen", lijkt Genk nog een hele poos geduld te moeten hebben. Volgende week vertrekt Genk op oefenstage naar Zeeland in Nederland, wellicht zonder Munoz dus.

Update: Volgens Het Belang van Limburg zou Daniel Munoz misschien toch nog kunnen vertrekken naar België en KRC Genk. De nationale wielerfederatie drong aan om het luchtruim voor topsporters te openen die in Europa moeten zijn. Een kleine 200 atleten waaronder tourwinnaar Egan Bernal en Munoz zouden zondag kunnen opstijgen. Een definitieve beslissing daarover valt vrijdag.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws