Verschueren over lichtere straf City: Verwonderlijk, ik begrijp teleurstelling

Verschueren over lichtere straf City: "Verwonderlijk, ik begrijp teleurstelling"

Gepubliceerd: dinsdag 14 juli 2020 om 17:30di 14-07-2020 om 17:30

Maandag raakte bekend dat Manchester City dan toch ontsnapt is aan een Europese uitsluiting. Volgens de regels van de Financial Fair Play had de Engelse grootmacht die sanctie opgelegd gekregen, maar het TAS draaide die beslissing terug. Michaël Verschueren vindt niet dat dat het failliet van de FFP betekent.

Verschueren heeft geen technische functie meer bij RSC Anderlecht, maar zetelt wel nog steeds in de ECA. Dat is de belangenvereniging van de belangrijkste Europese clubs én de grondlegger van de huidige FFP-voorschriften. "Ik begrijp de teleurstelling van de mensen die vinden dat hier iets niet klopt en er dus een straf uitgesproken moet worden", reageert Verschueren bij Sporza op de ontsnapping van Man City. De club van Kevin De Bruyne moet enkel nog een boete van tien miljoen euro ophoesten.

"Ik vind het zelf ook verwonderlijk, maar je kunt pas oordelen als je alle feiten kent", spreekt Verschueren zijn eigen gevoel uit. "De FFP is in het leven geroepen om de schulden bij de clubs af te bouwen, ervoor te zorgen dat de clubs op een gezonde manier gerund worden en het voetbal interessant te maken voor investeerders."

Dat was inderdaad de oorspronkelijke insteek van de FFP. Heeft die nu niet gefaald gezien het vonnis rond Man City? "Het effect op het voetballandschap is hoe dan ook positief", weerlegt Verschueren. "We hebben onze basisdoelstellingen bereikt, want het voetbal is gezonder. Alleen zijn er altijd clubs die er de kantjes aflopen en daar moet je tegen optreden."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Heeft de FFP (in haar huidige vorm) nog enige waarde voor het voetbal?

(61 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws