OFFICIEEL: Blessin loodst oude bekende en belofteninternational naar Oostende

OFFICIEEL: Blessin loodst oude bekende en belofteninternational naar Oostende

Gepubliceerd: dinsdag 14 juli 2020 om 16:17di 14-07-2020 om 16:17

Laatste update: dinsdag 14 juli 2020 om 16:31di 14-07-2020 om 16:31

KV Oostende vaart een nieuwe koers en zet die verder in de verf met de komst van Frederik Jäkel. De negentienjarige Duitser komt over van RB Leipzig. De link valt niet ver te zoeken, want kersvers trainer Alexander Blessin plukte KVO ook al weg bij de Oost-Duitse club.

Blessin werkte in het verleden dus al samen met Jäkel. De rijzige centrale verdediger van 1,93 meter komt de komende twee jaar uit voor Oostende, weliswaar op huurbasis. Dat maakt de kustploeg zelf bekend via de officiële kanalen. Over een aankoopoptie lijkt KVO niet te beschikken, aangezien daar met geen woord over gerept wordt in het bericht.

De jonge Jäkel mocht nog geen enkele keer aantreden bij de grote jongens van Leipzig, al zat hij wel op de bank in het Bundesliga-duel met Bayer Leverkusen begin maart. De fysiek sterke mandekker maakte wel furore bij de beloften. Afgelopen seizoen betwistte hij onder meer de UEFA Youth League. De Duitser is ook al enkele jaren jeugdinternational bij onze oosterburen.

De transfer van Jäkel past perfect binnen de nieuwe clubfilosofie van Oostende na de overname door Pacific Media Group. De West-Vlamingen mikken nu volop op jonge, talentvolle spelers met doorgroeimogelijkheden. Het gebruik van data is cruciaal in de aanwervingspolitiek. In dat opzicht trok het dinsdag al Arthur Theate aan, ook al een centrale verdediger.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws