Breaking news

Terug naar af voor Club Brugge, Cercle Brugge wil niet zomaar weg uit Jan Breydel

'City wil doorpakken na goed nieuws en reserveert 150 miljoen voor twee aankopen'

'City wil doorpakken na goed nieuws en reserveert 150 miljoen voor twee aankopen'

Gepubliceerd: maandag 13 juli 2020 om 20:13ma 13-07-2020 om 20:13

Nadat Manchester City maandagochtend te horen heeft gekregen dat het ook volgend seizoen aan de Champions League mag deelnemen, gaat het vizier weer op de transfermarkt. De Citizens hebben twee toptargets vastgesteld.

Trainer Pep Guardiola krijgt een budget van honderdvijftig miljoen pond, omgerekend zo'n honderdzestig miljoen euro, ter beschikking om de selectie van City van nieuw elan te voorzien. The Guardian weet dat er twee spelers in het oog springen: Napoli-verdediger Kalidou Koulibaly en David Alaba, de allrounder van Bayern München.

Alaba werkte al eerder samen met Guardiola bij Bayern en is daardoor prioriteit nummer één voor de Spanjaard. City heeft namelijk een centrumverdediger en een linksback nodig en de Oostenrijker kan op allebei die posities uit de voeten. Alaba heeft nog maar een contract voor één seizoen bij Der Rekordmeister en daarmee kan een transfer ook voor Bayern bespreekbaar zijn.

De komst van Napoli-stopper Koulibaly kan een moeilijker verhaal worden. De Senegalees liet zelf al weten niet per se te willen vertrekken en voorzitter Aurelio De Laurentiis hing een prijskaartje van honderd miljoen euro om de nek van zijn verdediger. Het is onduidelijk of City aan die prijs wil voldoen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Goede aankopen voor Manchester City?

Ja
81%
Nee
19%
(134 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws