Superlatieven voor Antwerp-aanwinst: “Hoort in het rijtje Courtois-Mignolet”

Superlatieven voor Antwerp-aanwinst: “Hoort in het rijtje Courtois-Mignolet”

Gepubliceerd: maandag 13 juli 2020 om 16:44ma 13-07-2020 om 16:44

Alireza Beiranvand is eindelijk in België gearriveerd en de Iraanse sluitpost moet bij Royal Antwerp Football Club de concurrentie aangaan met Jean Butez. Marc Wilmots had de goalie bij de Iraanse nationale ploeg onder zijn hoede.

“Ali is een topkeeper, simpel”, begint Wilmots aan Het Nieuwsblad. “Hij is groot (1 meter 94, nvdr.), maar gaat erg snel naar de grond. Hij kan goed meevoetballen, al kon je dat op het WK niet zien. Toenmalig bondscoach Carlos Quieroz liet de ploeg laag spelen, waardoor Beiranvand vooral op zijn lijn bleef staan.”

“Onder mij speelden ze een stuk hoger, waardoor hij soms dertig meter voor doel stond en kon tonen dat hij ook goeie voeten heeft”, gaat Wilmots verder. “En hij heeft ook goeie handen. Onvoorstelbaar hoe ver die jongen kan gooien, wel zestig, zeventig meter – zoals Neuer.”

Wilmots is lovend over de doelman. “Hij brengt vaak de counter op gang, want hij zíét het ook. Pijnpunten? Die heb ik niet gevonden. Hij heeft uitstraling, is een leider en een doelman van internationale klasse. Een van de beste met wie ik al gewerkt heb, en dat wil wat zeggen. Hij hoort thuis in het rijtje Courtois-Mignolet.”

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws