'Toen we promoveerden was de kans al vijf procent dat we niet zouden degraderen'

'Toen we promoveerden was de kans al vijf procent dat we niet zouden degraderen'

Gepubliceerd: zaterdag 11 juli 2020 om 19:05za 11-07-2020 om 19:05

Norwich City-manager Daniel Farke legt zich neer bij de degradatie van zijn club. Na de 0-4 nederlaag tegen West Ham United is het doek definitief gevallen voor The Canaries.

Norwich overleeft de degradatie, zegt Farke. "We zitten in een comfortabele situatie omdat we totaal geen financiële druk hebben", zegt Farke tegen de BBC. "Ik ben wel teleurgesteld over de degradatie. We wilden iedereen verrassen, maar uiteindelijk is dit wat men had verwacht. Toen ik hier kwam moesten we jonge spelers opleiden en verkopen om de club draaiende te houden. Dat is ons gelukt en we verkochten James Maddison (aan Leicester, red.)."

"In het tweede seizoen verwachtte niemand iets, maar hebben we een wonder verricht. We werden met een speciale manier van spelen kampioen in het Championship, maar helaas hebben we niet drie keer voor een wonder kunnen zorgen", zegt Farke. 

"Na een dag na de promotie waren onze kansen om te overleven al vijf procent. Dus van de twintig keren degradeer je negentien keer. Als je geluk hebt en er niemand geblesseerd, is heb je misschien een kans. Je moet iedere keer 100% zijn, als je 96% of 97% geeft, is het net alsof de mannen tegen de jongens spelen." 

Maar Farke ziet ook positieve dingen. "We zijn erin geslaagd om op de lange termijn te investeren in de infrastructuur. Natuurlijk zijn we teleurgesteld, maar het was het juiste besluit voor de club en ik heb altijd achter het plan gestaan."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Goed nieuws voor het Belgisch voetbal! Minister van Sport Ben Weyts laat voetbal dan toch toe op Antwerps grondgebied! #AntwerpFC #Antwerp #KVMechelen #Mechelen #Beerschot #Antwerpen #JPL

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws