Club Brugge gaat voor winst van Europa League: Dan zal er veel moeten meezitten

Club Brugge gaat voor winst van Europa League: "Dan zal er veel moeten meezitten"

Gepubliceerd: zaterdag 11 juli 2020 om 10:15za 11-07-2020 om 10:15

Bij Club Brugge is men bijzonder ambitieus. Het pakte vorig seizoen de titel, maar wil ook gaan overtuigen in Europa. Dat betekent beter doen dan vorig jaar en dus misschien zelfs overwinteren in de Champions League.

Trainer Philippe Clement sluit het alvast niet uit. Op een belangrijke vorowaarde. "Dat hangt van de loting af... Je moet realistisch blijven", zegt hij in Het Laatste Nieuws.

"Als je moet gaan concurreren met ploegen die een budget hebben dat tien keer groter is dan dat van Club... Wij gaan ons smijten, maar om nu de lat te leggen op overwinteren in de Champions League …", klinkt het.

Het bestuur van Club Brugge wil nochtans graag overwinteren. "En dat is mijn ambitie ook", zegt Clement enthousiast. "Dat weten Bart en Vincent - zij weten zeer goed hoe ik in elkaar steek. Anders waren wij op Real Madrid en op PSG niet op die manier gaan voetballen. Maar je kunt op voorhand niet zeggen dat onze campagne in de Champions League slecht is indien we niet bij de eerste twee zijn."

Sterker nog, het dagblad onthult dat het bestuur van Club Brugge op termijn graag de Europa League wil winnen. "Dat hebben ze mij verteld, ja. Da's goed, hé, om zulke mooie dromen te hebben", zegt Clement. "Ik ken Vincent (Mannaert) al langer. Ik heb hem geantwoord: 'Dan zal er heel veel moeten meezitten, want hebben jullie al eens goed gekeken wie er vandaag nog in de Europa League zit?'", aldus Clement.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wat een topseizoen van Lukaku! De Rode Duivel was woensdag goed voor zijn 30ste doelpunt! #Lukaku #Inter #Internazionale #RodeDuivels #RSCA #RSCAnderlecht #Anderlecht #RomeluLukaku

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Kan een Belgische club ooit nog de Europa League winnen?

(364 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws