Geen enkele ploeg wil in augustus thuis tegen Anderlecht of Club Brugge spelen

Geen enkele ploeg wil in augustus thuis tegen Anderlecht of Club Brugge spelen

Gepubliceerd: woensdag 8 juli 2020 om 10:15wo 08-07-2020 om 10:15

Woensdagmiddag maakt de Pro League de kalender voor het seizoen 2020 – 2021 bekend. Voor het zover is, zal het zwoegen zijn voor Nils Van Brantegem. Alle clubs hebben immers eisen. Zo wil geen enkele ploeg tijdens de competitiestart Anderlecht of Club Brugge ontvangen.

Van Brantegem maakt al jaren de kalender van de Jupiler Pro League. Dit keer was het nog wat moeilijker dan anders. Hij moest rekening houden met een kalender voor zestien en achttien ploegen. "Ik moest aan beide formaten werken. Ik kon niet wachten, want zo'n kalender ontwikkelen kost vijf weken", klinkt het in Le Soir.

Van Brantegem moet rekening houden met heel wat partijen: burgemeesters, politie, brandweer, … en natuurlijk de clubs. "We proberen met iedereen rekening te houden. We proberen de ploegen die Europees spelen te beschermen, maar nu zal er minstens voor een Europese week een topmatch zijn."

De competitie start in augustus. Dat zal door de coronacrisis gebeuren zonder of met weinig publiek. "Op de eerste vier speeldagen speelt iedereen twee keer thuis en uit. Iedere club mocht aangeven wie het in het begin van het seizoen niet wilde ontvangen. Geen enkele club wil dan tegen Anderlecht of Club Brugge spelen. Ook Standard wordt liever vermeden. Er zullen dus zeker ploegen ontevreden zijn."

Volg de bekendmaking van de kalender van de Pro League LIVE op VoetbalPrimeur.be. De stream start om 13u15.  

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Zou jij het erg vinden als jouw club in augustus thuis tegen Anderlecht of Club Brugge moet spelen?

Ja
42%
Nee
58%
(289 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws