Breaking news

OFFICIEEL: Anderlecht is tijdelijk verlost van Vranjes

Croonen reageert: Onze beslissingen leunen het dichtst bij de sportieve logica

Croonen reageert: "Onze beslissingen leunen het dichtst bij de sportieve logica"

Gepubliceerd: woensdag 8 juli 2020 om 08:45wo 08-07-2020 om 08:45

Ondanks de wens van Cercle Brugge om over te schakelen op een Eerste Klasse A met 18 clubs, wordt er komend seizoen gewoon gestart met opnieuw zestien teams. Peter Croonen, voorzitter van de Pro League en van KRC Genk, is tevreden met de afloop van de Algemene Vergadering.

Het voorstel van Cercle Brugge behaalde slechts 18 van de 44 stemmen, terwijl het er 30 nodig had. Dat betekende meteen dat Waasland-Beveren geen hoop meer had op een nieuw format, zodat het alsnog de degradatie kon afwenden. "De conclusie is dat de beslissingen van 15 mei bekrachtigd zijn", aldus Croonen in Het Laatste Nieuws.

"De BMA oordeelde dat onze beslissingen van 15 mei het dichtst mogelijk aanleunden bij de sportieve logica. En we hebben de kalender zo licht mogelijk gemaakt. Dat is belangrijk om een eventuele nieuwe coronagolf op te vangen. Al hebben we alle begrip voor de grieven van Waasland-Beveren, OH Leuven en Beerschot", gaat de Pro League-voorzitter verder.

Enkel het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) kan de huidige situatie nog omkeren, al wordt verwacht dat zij het BMA gewoon volgen. In dat geval degradeert Waasland-Beveren naar Eerste Klasse B.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Had jij graag terug achttien ploegen in Eerste Klasse gezien?

Ja
43%
Nee
57%
(461 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws