Het is moeilijk te begrijpen dat Mazzu ontslagen werd bij KRC Genk

"Het is moeilijk te begrijpen dat Mazzu ontslagen werd bij KRC Genk"

Gepubliceerd: maandag 6 juli 2020 om 11:00ma 06-07-2020 om 11:00

Laatste update: maandag 6 juli 2020 om 11:06ma 06-07-2020 om 11:06

De Jupiler Pro League stevent af op een diepterecord. Er zijn op zestien clubs nog maar vijf Belgische coaches actief. Glen De Boeck (48) zit zonder werk en vindt de Belgische coaches ondergewaardeerd.

"Het is toch moeilijk te begrijpen dat iemand als Felice Mazzu werd ontslagen bij Genk nadat de halve ploeg daar was vertrokken", geeft De Boeck aan bij Het Nieuwsblad. "Hij moet nu in 1B bij Union aan de slag. Het is een illustratie van hoe Belgische coaches worden ondergewaardeerd."

Zo zijn er volgens De Boeck nog wel meer voorbeelden. "Kijk naar Peter Maes. Hij sleurt Lommel uit het moeras. Er komt een buitenlandse eigenaar en hij wordt buitengezet. Hein Vanhaezebrouck bij Anderlecht werd toch ook onterecht ontslagen? Kijk maar hoe het de club daarna verging."

Ook De Boeck raakt bijzonder moeilijk aan werk. "Iedereen zoekt in zijn eigen netwerk en als je dan met een buitenlandse technisch directeur werkt, heb je als Belg weinig kans. Ik sprak recentelijk met een clubleider van een club in buitenlandse handen. Ik had de indruk dat al van tevoren was beslist dat ze voor een buitenlander zouden gaan."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wat een topseizoen van Lukaku! De Rode Duivel was woensdag goed voor zijn 30ste doelpunt! #Lukaku #Inter #Internazionale #RodeDuivels #RSCA #RSCAnderlecht #Anderlecht #RomeluLukaku

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Had KRC Genk hem moeten houden?

(339 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws