Hamburger SV bevestigt: Club gaat niet door met hoofdtrainer na mislopen promotie

Hamburger SV bevestigt: Club gaat niet door met hoofdtrainer na mislopen promotie

Gepubliceerd: zaterdag 4 juli 2020 om 07:28za 04-07-2020 om 07:28

Laatste update: zaterdag 4 juli 2020 om 14:19za 04-07-2020 om 14:19

Dieter Hecking en Hamburger SV nemen afscheid van elkaar. Club en trainer hebben geen akkoord weten te bereiken over een langere samenwerking.

Dat meldt Sky Germany vrijdag. Het contract van Hecking (55) loopt af en wordt dus niet verlengd. Beide partijen zijn er niet uitgekomen. Het is niet duidelijk of de dramatische uitschakeling in de titelrace iets te maken heeft met het vertrek van Hecking. HSV had alles nog in eigen hand, maar verspeelde promotie naar de Bundesliga in de laatste twee wedstrijden. Volgens Sky is Dimitrios Grammozis van SV Darmstadt een belangrijke kandidaat om het over te nemen.

Hecking is de afgelopen jaren trainer geweest van meerdere Bundesliga-clubs. Hij stond onder meer aan het roer bij Hannover 96, 1. FC Nürnberg, VfL Wolfsburg, Borussia Mönchengladbach en recentelijk dus bij HSV. 

Update: Hamburger SV bevestigt dat trainer Dieter Hecking vertrekt. Hij houdt het voor gezien nu Die Rothosen geen promotie naar de Bundesliga hebben afgedwongen. HSV gooide vorige week de eigen glazen in door met 5-1 te verliezen van Sandhausen. Volgens de clubleiding is in 'gezamenlijk overleg' besloten om niet verder te gaan. Hecking stond sinds mei vorig jaar aan het roer in Hamburg.

Ook Timo Letschert lijkt te vertrekken bij HSV. De Nederlandse verdediger zag een nieuw, tweejarig contract door zijn vingers glippen na het mislopen van promotie. De Duitse 'traditionsverein' moet op de kleintjes letten.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Goed nieuws voor het Belgisch voetbal! Minister van Sport Ben Weyts laat voetbal dan toch toe op Antwerps grondgebied! #AntwerpFC #Antwerp #KVMechelen #Mechelen #Beerschot #Antwerpen #JPL

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws