Coucke drong zelf aan voor een transfer: Ik kijk niet teleurgesteld terug

Coucke drong zelf aan voor een transfer: "Ik kijk niet teleurgesteld terug"

Gepubliceerd: donderdag 2 juli 2020 om 20:22do 02-07-2020 om 20:22

Gaetan Coucke verdedigt vanaf volgend seizoen de kleuren van KV Mechelen. De 21-jarige doelman doorliep de hele jeugdopleiding van Genk, speelde vorig seizoen zestien opeenvolgende competitiewedstrijden én vijf Champions League-duels, maar verloor plots zijn plaats aan de vier jaar jongere Maarten Vandevoordt. 

"Makkelijk was dat zeker niet", vertelde Coucke aan Het Laatste Nieuws. "Maar Maarten verdiende het, ik gunde het hem. Mentaal en sportief ben ik er altijd zo goed mogelijk mee omgegaan. Ook toen Didillon kwam, bleef ik professioneel. Het voorbije jaar heeft me volwassener gemaakt."

"Ik kijk niet met een teleurgesteld gevoel terug op mijn periode bij Genk. Ik ben eerste doelman geweest en heb Champions League gespeeld. Ik kan alleen maar tevreden zijn met wat ik al achter de rug heb op deze leeftijd."

Eind vorig seizoen koos Genk resoluut voor het keeperstrio Vukovic, Vandevoordt en Leysen. Coucke heeft zelf aangedrongen voor een transfer. "Het was tijd voor een nieuwe uitdaging. Genk en ik zijn in samenspraak uit mekaar gegaan", besloot de jonge doelman.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wat een topseizoen van Lukaku! De Rode Duivel was woensdag goed voor zijn 30ste doelpunt! #Lukaku #Inter #Internazionale #RodeDuivels #RSCA #RSCAnderlecht #Anderlecht #RomeluLukaku

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws