Mededingingsautoriteit geeft Pro League gelijk: 'Waasland-Beveren degradeert'

Mededingingsautoriteit geeft Pro League gelijk: 'Waasland-Beveren degradeert'

Gepubliceerd: donderdag 2 juli 2020 om 15:01do 02-07-2020 om 15:01

Laatste update: donderdag 2 juli 2020 om 15:13do 02-07-2020 om 15:13

Het Laatste Nieuws meldt dat het definitieve oordeel van de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) bekend is. De degradatie van Waasland-Beveren is terecht zo klinkt het.

Eerder leek het oordeel in het voordeel van Waasland-Beveren over te hellen, maar uiteindelijk vindt het BMA de degradatie terecht. Een verrassende wending voor de club uit het Waasland. ‘De Pro League zal dus niet via de juridische weg gedwongen worden om naar 18 clubs te gaan in 1A.’

De auditeur van het BMA had Waasland-Beveren hoop gegeven. 'Maar volgens onze informatie hebben de Waaslanders in hun eigen voet geschoten. Tijdens de zittingen voor het BMA hadden ze doen uitschijnen dat ze liever de 30ste speeldag niet zouden spelen', meldt Het Laatste Nieuws.

Zo zal de beslissing van de Algemene Vergadering van 15 mei standhouden. Meer dan 80 procent van de club stemden voor een competitie met 16 met mini-play-offs. Waasland-Beveren degradeert en OHL en Beerschot spelen een promotiefinale.

Het format ligt echter nog niet voor 100 procent zekerheid vast. Op de Algemene Vergadering van 7 juli kan er nog steeds gestemd worden over een andere formule. Als een voorstel 67 procent van de stemmen haalt, kan de competitie nog veranderd worden.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Een goed oordeel?

(305 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws