Ex-KV Kortrijk-speler staat alweer voor vertrek: 'Keurig gedragen, wel pech gehad'

Ex-KV Kortrijk-speler staat alweer voor vertrek: 'Keurig gedragen, wel pech gehad'

Gepubliceerd: woensdag 1 juli 2020 om 15:01wo 01-07-2020 om 15:01

Lars Veldwijk (ex-KV Kortrijk) tekende in januari bij het Zuid-Koreaanse Cheonbuk Hyundai Motors, maar denkt een half jaar later alweer sterk aan een vertrek. Het Aziatische avontuur heeft in sportief opzicht nog niet gebracht wat hij ervan gehoopt had, vertelt hij aan Voetbal International.

Op 16 mei scoorde de in Uithoorn geboren spits direct bij zijn competitiedebuut tegen Busan IPark: sindsdien is het echter bij die ene treffer gebleven. Op het moment van zijn doelpunt kampte hij al met een blessure en sindsdien heeft Veldwijk zichzelf niet in de basis kunnen spelen. "Even vooropstellen: ik heb geen ruzie gehad, heb me keurig netjes gedragen. Ik heb hier vooral pech gehad", laat hij in gesprek met VI weten.

De international van Zuid-Afrika hoorde dat Cheonbuk bezig is met een Braziliaanse concurrent en voelt de bui al hangen. Zoiets merk je aan de houding van een trainer. De communicatie met onze Portugese coach (José Morais, red.) en de rest van de staf is minder geworden, helaas." Een contractontbinding lijkt aanstaande, maar Veldwijk wacht af. "Ik heb een goed contract, dat nog zes maanden doorloopt. Dat wil ik ook niet zomaar opgeven, dus de club zal met een voorstel moeten komen om het af te kopen. Mijn agent is nu bezig."

Waar hij zijn carrière voort gaat zetten, weet hij nog niet. "Er is interesse van andere clubs uit Korea. Ook zijn er contacten in Zuid-Afrika en in Nederland." Een terugkeer naar Nederland is een serieuze optie voor de spits, die zijn kinderen door de coronacrisis al maandenlang niet heeft kunnen zien. "Dat begint wel zwaar te worden. Ook daarom zie ik het best zitten om weer in Nederland te gaan voetballen. Als een club met een goed verhaal komt, sta ik er zeker voor open."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wat een topseizoen van Lukaku! De Rode Duivel was woensdag goed voor zijn 30ste doelpunt! #Lukaku #Inter #Internazionale #RodeDuivels #RSCA #RSCAnderlecht #Anderlecht #RomeluLukaku

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws