Hij zou een goede figuur zijn om de voetbalbond of de Pro League te leiden

"Hij zou een goede figuur zijn om de voetbalbond of de Pro League te leiden"

Gepubliceerd: woensdag 1 juli 2020 om 09:15wo 01-07-2020 om 09:15

Joseph Allijns gaf na negentien jaar de fakkel door bij KV Kortrijk. Hein Vanhaezebrouck – die de man uiteraard goed kent – verwacht dat Allijns niet volledig uit het Belgische voetbal zal verdwijnen. Zo wordt hij reeds getipt als nieuwe sterke man bij de KBVB of de Pro League.

Vanhaezebrouck durft te stellen dat hij Allijns ondertussen al goed kent, nadat hij jarenlang trainer was bij Kortrijk. "Ik vermoed dat we hem nog zullen terugzien. Hij is 64 intussen en grootvader, maar met zijn lange haren ziet hij er nog altijd jong uit. Zijn zelfvertrouwen en kracht zitten in die haren, zei hij ooit, en daar kan ik inkomen", aldus Hein in Het Nieuwsblad.

"Joseph is niet iemand die opgeeft, dus ik zie hem zomaar nog eens een gooi doen naar het voorzitterschap bij de voetbalbond. In 2015 was hij er al dichtbij, nadat de eerste stemronde tegen De Keersmaecker op 11-11 was geëindigd, dus je weet maar nooit", gaat Vanhaezebrouck verder.

Allijns mogen we dus nog niet uit ons hoofd zetten. "Hij kent het voetbal, als jurist is hij op de hoogte van de regelgeving, hij gaat altijd met iedereen in overleg - de grote én de kleintjes - om tot een consensus te komen, heeft weinig vijanden… Hij zou een goeie figuur zijn om de voetbalbond - of desnoods de Pro League - te leiden."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wat een topseizoen van Lukaku! De Rode Duivel was woensdag goed voor zijn 30ste doelpunt! #Lukaku #Inter #Internazionale #RodeDuivels #RSCA #RSCAnderlecht #Anderlecht #RomeluLukaku

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Zou Allijns een goede voorzitter zijn voor de KBVB of Pro League?

(218 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws