'Anderlecht vindt in Charleroi eerste sparringpartner voor het nieuwe seizoen'

'Anderlecht vindt in Charleroi eerste sparringpartner voor het nieuwe seizoen'

Gepubliceerd: dinsdag 30 juni 2020 om 10:10di 30-06-2020 om 10:10

Over het oefenprogramma van RSC Anderlecht was nog niet zo gek veel bekend, maar nu krijgt dat meer en meer vorm. Deze zaterdag zou paars-wit haar eerste vriendschappelijke wedstrijd aftrappen. De tegenstander wordt meteen pittig: Sporting Charleroi.

De Carolo's rondden de competitie af op een historische derde plek, terwijl Anderlecht vrede moest nemen met een (evenzeer historische, maar dan in negatieve zin) achtste plaats. Zaterdag kijken beide ploegen elkaar dus in de ogen, weet Sudpresse. Charleroi zal dan net terug zijn van een oefenkamp in Duitsland.

Het vervolg van het voorbereidingsprogramma van Anderlecht is slechts gedeeltelijk bekend. Op zaterdag 11 juli staat er een duel met Sint-Truiden gepland, lieten de Kanaries eerder weten. Daarna gaat RSCA de Franse tour op. Zowel Lille OSC als het grote Paris Saint-Germain hebben gepolst naar een onderlinge ontmoeting. Wanneer die exact zullen vallen, is nog niet bekend.

Charleroi heeft naast Anderlecht al vier tegenstanders op papier staan. Zulte Waregem, RWDM, KV Kortrijk en het Franse FC Metz moeten de jongens van Karim Belhocine ideaal klaarstomen voor de nieuwe jaargang.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws