OFFICIEEL: Jeugdinternational van KRC Genk trekt naar Nederland

OFFICIEEL: Jeugdinternational van KRC Genk trekt naar Nederland

25-06-2020 20:23
5

Siebe Vandermeulen heeft afscheid genomen van KRC Genk. De 19-jarige rechtsachter trekt naar de Nederlandse tweede klasse, waar hij een contract heeft getekend bij Telstar.

Vermeulen was een belangrijke pion bij de Genkse beloften en ook aanvoerder in de UEFA Youth League. Genk heeft echter besloten om niet langer met hem door te gaan en verlengde zijn aflopend contract niet. Telstar maakt daar handig gebruik van om hem gratis op te pikken.

Trainer en technisch directeur Andries Jonker (voormalig trainer van Wolfsburg) is gelukkig met de transfer. "Hij heeft de afgelopen periode bij ons mee kunnen trainen en heeft daarin een goede indruk achtergelaten. Via contacten in de voetbalwereld werd ik op zijn status gewezen en voor Telstar zijn dit buitenkansjes. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij bij Genk al wel wat ervaring kunnen opdoen bij onder andere de Youth League en is tevens jeugdinternational."

Vandermeulen was sinds 2014 aan de slag bij KRC Genk. Hij werd weggeplukt bij de jeugd van Oud-Heverlee Leuven. Vandermeulen doorliep diverse nationale elftallen van de Rode Duivels, maar bij de hoofdmacht van Genk kwam hij nooit in actie.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie