UPDATE: Barça-trainer Setién rekent dit seizoen nog op Frenkie de Jong

UPDATE: Barça-trainer Setién rekent dit seizoen nog op Frenkie de Jong

21-06-2020 15:30 Laatste update: 22-06-2020 13:02
1

Frenkie de Jong komt voorlopig niet in actie voor FC Barcelona. De Catalaanse grootmacht maakt zondag bekend dat de 23-jarige middenvelder een spierblessure in zijn onderbeen heeft opgelopen. Het is onbekend hoe lang het herstel gaat duren.

De Jong moest afgelopen vrijdag de Spaanse topper tegen Sevilla (0-0) missen door een kuitblessure, terwijl hij drie dagen eerder tegen Leganés (2-0) al negentig minuten op de bank bleef. Het is onduidelijk of De Jong nog steeds last heeft van zijn kuit of met een nieuwe blessure kampt.

Bij de competitiehervatting van Barça tegen Real Mallorca (0-4) liet De Jong zich uit voorzorg wisselen. Eerder deze week liet trainer Quique Setién nog weten dat de oud-Ajacied 'een probleempje' heeft. "We geven er de voorkeur aan dat hij goed rust en herstelt. Ik verlies hem liever één wedstrijd dan vier", aldus Setién, die hem nu dus toch langer moet missen.

De Jong speelde nagenoeg alles tijdens zijn debuutseizoen in Spanje. De teller staat op 38 wedstrijden, waarvan 27 in La Liga. Daarin kwam hij twee keer tot scoren. Barça speelt dinsdag tegen Athletic Bilbao in Camp Nou. De Catalanen staan drie punten voor op Real Madrid, dat wel een wedstrijd minder heeft gespeeld.

Update: Volgens Barça-trainer Quique Setién valt de blessure van Frenkie de Jong relatief mee. "We moeten het herstel afwachten, maar de verwachting is dat hij dit seizoen zeker nog een aantal wedstrijden kan spelen", vertelt hij op de persconferentie voor thuiswedstrijd tegen Athletic Bilbao (dinsdag).