Frankrijk stap verder dan België: Voetbalstadions weer open voor fans

Frankrijk stap verder dan België: Voetbalstadions weer open voor fans

20-06-2020 14:08 Laatste update: 14:18
2

Waar in België de gesprekken nog lopen over wanneer er weer fans toegelaten worden in de stadions, zijn ze in Frankrijk al een stap verder. De Franse voetbalstadions gaan vanaf 11 juli weer open.

In eerste instantie zijn maximaal 5000 toeschouwers welkom, maar dat aantal kan al in de loop van de zomer worden verhoogd. Dat meldt de Franse overheid. De clubs uit onder meer de Ligue 1 mogen daardoor weer fans toelaten tijdens de oefenduels in aanloop naar het nieuwe seizoen. Ook bij de finales van de bekertoernooien die nog gespeeld worden, zullen supporters zijn.

In Frankrijk moet het voetbalseizoen 2020/2021 op 22 augustus van start gaan. Net als in Nederland werd eind april een punt gezet achter de huidige jaargang vanwege het coronavirus. In tegenstelling tot in de Eredivisie werd Paris Saint-Germain tot kampioen uitgeroepen. De Franse rechter zette wel een streep door de degradatie van Amiens en Toulouse.

Bij ons zit een werkgroep samen om te bespreken wanneer er terug fans in de Belgische stadions worden toegelaten en om hoeveel het dan gaat. Het plan van die werkgroep moet nadien ook nog gpedgekeurd worden door de Veiligheidsraad. De Jupiler Pro League start op 7 augutus.