Britse media lovend: ‘De Bruyne steelt de show en toont weer zijn klasse’

Britse media lovend: ‘De Bruyne steelt de show en toont weer zijn klasse’

18-06-2020 07:20 Laatste update: 18:00
4

Kevin De Bruyne kwam meteen weer op stoom na de coronabreak in de Premier League. Manchester City won met 3-0 van Arsenal en de Rode Duivel scoorde en gaf een ‘assist’. De Britse media roepen hem ook uit tot man van de wedstrijd.

Een assist die vooral een blunder was van Arsenal-verdediger David Luiz, maar de Britse media is het erover eens. De Bruyne was weer grote klasse. De BBC is lovend. ‘De Bruyne herinnert ons weer wat voor klasse hij heeft. Er waren geen fans, er werden maskers gedragen en de interviews werden via zoom gedaan, maar sommige dingen blijven hetzelfde: De Bruyne was de beste speler op het veld.’

‘De City-middenvelder, door velen gezien als één van de beste ter wereld, herinnerde iedereen die keek van thuis uit wat voor een klasbak hij is met verschillende splijtende passes in de eerste helft. Zijn vrije trap was het eerste gevaar en vervolgens zette hij twee grote kansen op. Het is ironisch dat één van zijn mindere passes tot het openingsdoelpunt leidde’, klinkt het.

The Guardian schrijft dat De Bruyne de show stal in een leeg Etihad Stadium. ‘De middenvelder was subliem en David Luiz had een nachtmerrie. De Bruyne speelde met visie en was dé man voor City. Sommige dingen veranderen nooit, extreem talent is daar één van. De Bruyne timede zijn passes en infiltraties perfect en beloonde zijn match ook met een doelpunt.’

The Telegraph zag dat De Bruyne niet veel tijd nodig had om weer op stoom te komen. ‘De Bruyne had 30 minuten nodig om de spinnenwebben af te stoffen en daarna was het weer zoals altijd. 30 minuten gaf de Belg Arsenal hoop, een kleine kans. Maar daarna vond De Bruyne zijn ritme. Een talisman, de beste speler op het veld voor de zoveelste keer in de afgelopen jaren’, klinkt het.