OFFICIEEL: Cercle geeft Miguel Van Damme nieuw contract: “Zeker niet evident”

OFFICIEEL: Cercle geeft Miguel Van Damme nieuw contract: “Zeker niet evident”

16-06-2020 16:14
3

Cercle Brugge heeft zijn belofte nagekomen en geeft Miguel Van Damme een nieuw contract voor één bijkomende campagne. De goalie is in de wolken.

“Zeker in deze onzekere tijden is het absoluut niet evident dat Cercle mij opnieuw een verlenging van één seizoen heeft gegeven”, zegt hij. “Het was door de coronacrisis dat het uiteindelijk nog wat heeft aangesleept, maar ik heb altijd gevoeld dat ze hun belofte zouden nakomen. Daar ben ik zeer dankbaar voor”, citeert Het Laatste Nieuws.

“Ik voel me bijzonder goed sinds de aanvang van de immunotherapie die me een nieuwe kans op een sportief leven geeft. Steeds energieker voel ik me, in die mate dat ik ook best wel mijn deel van de huishoudelijke klusjes voor mijn rekening heb genomen. En vooral hard getraind, ook enkele specifieke keeperstrainingen met Brian Vandenbussche en eentje met Wouter Biebauw.”

Leukemie
Vier jaar geleden begon zijn strijd tegen leukemie en Van Damme zit inmiddels al acht jaar bij Cercle. “In januari heb ik even gevreesd dat het helemaal voorbij was voor mij. Mijn vrouw en ik hebben toen echt diep gezeten. En zelfs drie maanden geleden had ik nooit durven dromen dat ik nu alweer op dit punt zou staan. In april woog ik 67 kg, nu alweer 73.”

“De spiermassa groeit en het vertrouwen in de goede afloop ook. Als ik het komende seizoen weer echt bij de groep geraak, hoop ik zoals twee jaar geleden een paar wedstrijden te kunnen spelen (in 2018-19 speelde hij één bekermatch en twee duels in play-off 2, red.). Kijk, overmorgen leg ik mijn medische en fysieke tests af. Dan zal ik alweer wat meer weten”, aldus Van Damme.