Butez nieuwe doelman van Antwerp: Dat is de ideale stap voor hem

Butez nieuwe doelman van Antwerp: "Dat is de ideale stap voor hem"

14-06-2020 19:00
3

Antwerp heeft met Jean Butez een nieuwe doelman aangetrokken. Hij komt over van Moeskroen. Zijn makelaar Patrick De Vlamynck is bijzonder opgetogen, want hij ziet in Antwerp de ideale transfer. 

"De gesprekken waren intens, maar uiteindelijk is het dossier snel afgehandeld", vertelt De Vlamynck bij Sudpresse. "Antwerp is de ideale stap voor hem. Er is een project dat hem aanspreekt. In zo'n sfeer mogen spelen, ik denk dat dat ook is wat hij wil. Het is op alle vlakken een stap vooruit voor hem."

De Vlamynck gelooft ook dat Butez gaat slagen op de Bosuil. "Ik heb altijd in zijn kwaliteiten geloofd, en dat wordt nu bevestigd. Jean is een intelligente jongen, dat verklaart zijn vooruitgang. Het is niet altijd evident geweest, maar Jean wordt goed omringd."

Dit seizoen kende hij nochtans een moeilijke periode door zijn gemiste transfer. "In die periode hebben enkele Franse clubs geïnformeerd naar hem. Maar door de coronacrisis wilden die clubs nu niet meer betalen voor een transfer. Ze wilden hem liever huren."