Barça ziet Suárez terugkeren: Zijn inbreng wordt onderschat

Barça ziet Suárez terugkeren: "Zijn inbreng wordt onderschat"

11-06-2020 21:40
3

Frenkie de Jong kijkt uit naar de herstart van de Primera Division. FC Barcelona speelt aankomende zaterdag uit bij Real Mallorca, de eerste wedstrijd in drie maanden. Meer dan waarschijnlijk ook mét Luis Suarez.

De Jong geeft aan het Spaanse persbureau AFP aan blij te zijn dat het weer gaat beginnen. "Tijdens de lockdown ben ik even teruggeweest in Nederland. Achteraf ben ik blij daar blij mee, want ik kon daar meer doen dan in Spanje. Ik ben blij dat we weer kunnen beginnen."

De Jong verwacht dat Barcelona sterk uit de onderbreking komt. "Ik hoop dat we de eerste plek kunnen behouden. Ik ben persoonlijk heel blij, want ik speel vaak. Ik heb een periode gehad dat ik minder goed speelde. Het was niet slecht, maar ik kan beter."

Een groot voordeel voor Barcelona is dat Luís Suárez terug is van een blessure. "Daar ben ik heel blij mee", zegt De Jong. "Luís maakte op de training een fitte indruk. Hij is klaar om te spelen. Zijn inbreng wordt onderschat, vind ik. Kijk eens naar zijn statistieken. Hij is misschien wel de beste spits ter wereld als je kijkt naar goals en assists. Hij is altijd een speler van wereldklasse geweest, daar twijfelt niemand aan."