De Bruyne: Ik kan tegen mezelf zeggen dat ik een van de besten ter wereld ben

De Bruyne: "Ik kan tegen mezelf zeggen dat ik een van de besten ter wereld ben"

10-06-2020 17:41
6

Kevin De Bruyne speelde misschien wel zijn beste seizoen in de Premier League voor het coronavirus roet in het eten gooide. Zo lag hij onder andere goed op koers om het assistrecord van Thierry Henry in een seizoen te breken.

Al bij KRC Genk had iedereen wel door dat De Bruyne een topper in wording was, al maken velen die zo’n titel krijgen opgespeld het uiteindelijk niet waar. In zijn eerste jaren bij Manchester City merkte hij zelf ook dat hij het kon maken. "Ik werd me bewust dat mensen me begonnen te herkennen. Ik werd genoemd bij de verkiezing van de Ballon d’Or."

"Wanneer ik daarover nadenkt, zeg ik tegen mezelf: 'Dit had ik altijd al in gedachten.' Ik kwam bij City aan als een speler die aan de kant werd geschoven bij Chelsea." Daar kwam de laatste jaren duidelijk verandering in. De Bruyne speelt seizoen in, seizoen uit de pannen van het dak. Zo kwam hij dit seizoen aan acht goals en zestien assists in amper 26 Premier League-matchen.

"Ik kan nu eerlijk tegenover mezelf zeggen dat ik bij de beste spelers ter wereld behoor. Als ik eerlijk ben, niet dat ik arrogant ben, dan kan ik zeggen dat ik het heel goed doe. Ik heb mijn team geholpen met dingen te bereiken die het nog nooit heeft bereikt, vooral in de Premier League. Het gaat voor mij ook niet altijd over winnen, maar vaak genoeg over dat ik elke match wil spelen en wil tonen dat ik fysiek in orde ben."