Transferdoelwit flirt met overstap: “Anderlecht zou een mooie stap zijn”

Transferdoelwit flirt met overstap: “Anderlecht zou een mooie stap zijn”

09-06-2020 08:50
17

Kenny Steppe wordt al een tijdje genoemd als transferdoelwit bij RSC Anderlecht. STVV zou een eerste bod geweigerd hebben en wil de doelman ook een nieuw contract aanbieden. Paars-wit lijkt echter niet zomaar op te geven.

Steppe flirt zelf met een overstap tegenover Het Nieuwsblad. “Natuurlijk zou Anderlecht een mooie stap zijn voor mij. Dat ontken ik niet. Maar ik ben ook tevreden in Sint-Truiden. Ik ben hier altijd graag geweest. Dus probeer ik me op de sportieve zaken te focussen en niet wakker te liggen van Anderlecht. Dat zijn zaken voor mijn makelaar. Ik wil op dit moment gewoon op het voetbalveld staan.”

Het contract van Steppe loopt nog een jaar door bij STVV, maar op zijn 31e krijgt de goalie misschien geen opportuniteit meer zoals de aanbieding van Anderlecht. “De clubleiding heeft laten weten dat ze mij niet kwijt willen. Het doet deugd om dat te horen. Ik voel me ook goed in Sint-Truiden, anders zou ik niet al mijn vierde seizoen ingaan.”

“Maar een voorstel om het huidige contract open te breken was er nog niet”, gaat Steppe verder. “Nogmaals: Anderlecht zou een mooie stap zijn op mijn 31ste, maar ik heb in het voetbal al grotere teleurstellingen meegemaakt dan een transfer als deze missen. We zullen dus wel zien, ik blijf rustig.”