Opvolger Preud'homme is bekend: 'Ex-speler van Lyon en Arsenal neemt over'

Opvolger Preud'homme is bekend: 'Ex-speler van Lyon en Arsenal neemt over'

08-06-2020 20:00 Laatste update: 20:32
13

Dat Michel Preud'homme zijn job als trainer bij Standard Luik niet verderzet, is sinds deze maandag officieel bekend. Ook over zijn opvolger bestaat echter niet al te veel discussie meer. Rémi Garde zou de plak komen zwaaien op Sclessin.

Volgens La Dernière Heure bestaat er geen twijfel over dat de Fransman één der komende dagen wordt voorgesteld als nieuwe hoofdcoach van Standard. Het bestuur van de Rouches heeft de voorbije dagen in het grootste geheim de meeste punten en komma's gezet in de onderhandelingen. Garde zit sinds juli vorig jaar zonder club, toen zijn periode bij Montreal Impact ten einde liep.

De voormalige verdediger maakte in zijn spelersloopbaan sier bij grote clubs als Olympique Lyon en Arsenal FC. Vooral bij Les Gones mag Garde zich een clubicoon noemen, aangezien hij er tussen 2011 en 2014 ook zijn eerste pasjes als T1 zette. Onder zijn bewind veroverde Lyon de oppergaai in beide Franse bekertoernooien. Nadien ging onze zuiderbuur zijn kans in de Premier League. Zijn avontuur bij Aston Villa was echter van korte duur.

Garde staat te boek als een kalme trainer uit de Franse school, die hamert op discipline. Standard probeerde hem overigens al eerder naar Luik te loodsen. Zo'n drie jaar geleden kwam Garde zelfs de faciliteiten op Sclessin bekijken. Een akkoord leek in de maak, maar uiteindelijk trok Ricardo Sa Pinto aan het langste eind. Nu komt het dus toch tot een samenwerking tussen beide partijen.