Ik stel me regelmatig de vraag waar het geld van sommige clubs vandaan komt

"Ik stel me regelmatig de vraag waar het geld van sommige clubs vandaan komt"

07-06-2020 18:56 Laatste update: 19:02
35

Karel Van Eetvelt ging drie maanden geleden aan de slag als CEO bij RSC Anderlecht. Een nieuwe wereld voor de 54-jarige Van Eetvelt en hij schrok zich een hoedje toen hij begon aan zijn nieuwe functie. 

"Ik stel me regelmatig de vraag waar het geld van sommige clubs vandaan komt. Het is bij momenten heel onduidelijk. En ik ben niet de enige die dat met grote ogen bekijkt", stelde Van Eetvelt tijdens een gesprek met Het Laatste Nieuws. "Zelf kom ik uit de financiële sector, ik kan je zeggen dat het imago van het Belgisch voetbal in die kringen verschrikkelijk slecht is. Het milieu hoort dat niet graag, maar je moet het durven verkondigen. Het moet anders, transparanter. Binnen de Pro League wil ik me daarvoor engageren, eenmaal Anderlecht op de rails zit. Er is hier werk genoeg."

Ironisch genoeg flirt Anderlecht zelf met de Financial Fair Play. De club zit financieel in slechte papieren en dat zal door de coronacrisis niet beteren. "Als je het hebt over de regels voor de coronacrisis, dan heb je gelijk. Maar die gaan veranderen, waardoor we de kapitaalsverhoging kunnen doorvoeren. Mocht er geen versoepeling komen, dan komt negentig procent van de clubs in de moeilijkheden. Zelfs grootmachten als Juventus. Ik ben ervan overtuigd dat onze inkomsten meer dan 25 procent lager zullen liggen. Ik ga niet in detail treden, maar we zijn daarop voorbereid", besloot Van Eetvelt.