Joos onthutst: Hoe Musonda toen werd uitgejouwd, onvoorstelbaar

Joos onthutst: "Hoe Musonda toen werd uitgejouwd, onvoorstelbaar"

Gepubliceerd: zaterdag 6 juni 2020 om 16:40za 06-06-2020 om 16:40

Laatste update: zaterdag 6 juni 2020 om 16:59za 06-06-2020 om 16:59

Sinds de dood van George Floyd wordt er opnieuw heel wat gesproken over racisme. Ook in het voetbal is dat nog een groot probleem, al is er volgens Filip Joos wel al beterschap te zien.

"Hoe erg dat ook is, het is minder erg dan vroeger", aldus Joos bij De Standaard. "Ik zag onlangs FC Barcelona-Anderlecht uit 1989, en hoe Charly Musonda werd uitgejouwd als hij aan de bal kwam, zonder dat daar een haan naar kraaide: onvoorstelbaar."

Joos vraagt zich af of de voetbalwereld niet veel meer kan doen. "Misschien zou er eens een team of een coach harder op zijn strepen moeten staan en het veld verlaten. Soms vraag ik me af of ik zelf niet mijn commentaarstoel moet verlaten, maar ik ben verslaggever, ik kan beter beschrijven wat zich aan het afspelen is."

Inmiddels hebben heel wat spelers al hun eer betuigd aan Floyd. "Mooi, toch? Ik ben ook heel blij met de beslissing van Fifa-voorzitter Gianni ­Infantino om die spelers niet te straffen die na een doelpunt op één knie gingen of een armband met een steunbetuiging toonden. Ik weet dat het uiten van politieke boodschappen in principe met geel bestraft wordt, maar dit is een daad van solidariteit tegen racistisch geweld, dat hoeft toch geen kwestie van links of rechts te zijn?"

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws