Vancamp is coronacrisis dankbaar: Ze bleven promotiefinale maar uitstellen

Vancamp is coronacrisis dankbaar: "Ze bleven promotiefinale maar uitstellen"

Gepubliceerd: zondag 31 mei 2020 om 16:53zo 31-05-2020 om 16:53

De meeste Belgische ploegen kunnen zich binnenkort beginnen voor te bereiden op de start van het volgende seizoen in augustus. Beerschot en OH Leuven hebben daarentegen nog geen zekerheid over de competitie waarin ze zullen uitkomen. Hen staat nog een promotiefinale te wachten op 2 augustus.

Een man zal alvast niet getreurd hebben dat de terugronde van die dubbele finale in maart werd uitgesteld door de coronacrisis. Beerschot-aanvaller Jorn Vancamp zat toen namelijk thuis met een blessure. Hij speelde tot nu toe geen enkele wedstrijd in 2020 en dreigde dus ook die kraker vanuit te tribune te moeten bijwonen.

"Ik had me mentaal al voorbereid dat ik de finale voor het tweede jaar op rij zou missen", legt hij uit in de Tene Pod Bene-podcast. Oorspronkelijk had Vancamp echter nog steeds geen vertrouwen in een goede afloop. "Dan valt die wedstrijd weg en denk je dat het maar drie of vier weken zal duren. Maar ze bleven het uitstellen."

Inmiddels is Vancamp, goed voor een goal dit seizoen, herstelt en klaar voor de strijd. "Dat ze nu op 2 augustus gaan spelen, is voor mij persoonlijk wel leuk want dan kan ik weer volledig meedoen. Ik kijk er naar uit. Dat is toch wel dé wedstrijd van het jaar."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws