De Bilde lyrisch over Bayern-spits: Hij bewijst al jaren dat hij beste killer is

De Bilde lyrisch over Bayern-spits: "Hij bewijst al jaren dat hij beste killer is"

Gepubliceerd: zondag 31 mei 2020 om 15:28zo 31-05-2020 om 15:28

Robert Lewandowski is niks van zijn goede vorm verloren tijdens de coronapauze. Zaterdag stond hij alweer twee keer aan het kanon bij Bayern München. Toen was Fortuna Düsseldorf het kind van de rekening, en zo scoorde Lewandowski al tegen elke Bundesliga-ploeg. Valt er nog iets op te merken aan zijn prestaties?

"Dé man van de zestien", begint VTM-analist Gilles De Bilde. "Zeggen dat hij louter staat te wachten op de ballen klinkt negatief, maar het is straf hoe dikwijls hij telkens op de juiste plaats staat." De strategie legde de Pool geen windeieren. Dit seizoen staat zijn totaal al op 29 competitiegoals voor Bayern, in slechts 27 wedstrijden.

Daarmee doet hij beter dan 'die andere klasbakken'. Zo kwam Lionel Messi dit seizoen pas aan negentien treffers, terwijl Cristiano Ronalde het met 21 stuks moet stellen. De eerlijkheid biedt ons wel te zeggen dat beide heren minder matchen hebben afgewerkt dan Lewandowski.

Ondanks dat schuift De Bilde zijn lof voor de Bayern-schutter niet onder stoelen of banken. "Het oogt misschien niet altijd spectaculair en daarom volgt zijn naam voor het grote publiek niet in één zin met Messi of Ronaldo." Maar: "Hij is de beste killer, dat bewijst hij al enkele jaren."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws