Sportadvocaat over talent van Genk naar Anderlecht: “Oorlog tussen clubs”

Sportadvocaat over talent van Genk naar Anderlecht: “Oorlog tussen clubs”

2 mei - 20:01

Sportadvocaat Wouter Janssens gaat in op de situatie rondom het 13-jarige talent Ilyes Bennane. Het talent heeft op zijn 13e jaar al bij vier clubs gevoetbald met KAS Eupen, Standard, KRC Genk en nu RSC Anderlecht. Bennane werd eerder bestempeld als ‘Het grootste talent van België.’

Sportadvocaat Janssens vertelt het volgende over de overstap van de 13-jarige Bennane van Genk naar Anderlecht. “Een uitzondering is het alvast niet. Er woedt een war for talents bij de clubs”, citeert Sporza sportadvocaat Janssens.

Janssens vertelt meer over die onderlinge strijd tussen de clubs. “Enerzijds om goed te presteren bij de jeugdploegen, anderzijds als financieel product om later door te verkopen met enorme winst. Daarom worden er disproportionele bedragen betaald en krijg je een prestigeslag”, aldus Janssens.

Bennane ging niet verder bij Genk, volgens de club waren de eisen van de entourage van Bennane te groot. Club Brugge hengelde ook naar het talent, maar Blauw-Zwart was het eens met Genk. Volgens Anderlecht waren de eisen van Bennane niet buitenproportioneel.