Van Eetvelt laat zich uit over vermeende interesse van Katumbi in Anderlecht

Van Eetvelt laat zich uit over vermeende interesse van Katumbi in Anderlecht

30-05-2020 18:26 Laatste update: 03-06-2020 21:30
73

Bij RSC Anderlecht kwam er eerder deze week weer een gigantische bestuursverandering. Vincent Kompany en Wouter Vandenhaute engageerden zich financieel binnen de club. Zij lijken ook niet de enigen te zijn.

Kompany en Vandenhaute hebben zich ingekocht bij Anderlecht, maar volgens RTBF kregen zij ook nog financiële steun uit een opvallende hoek. Het Waalse medium geeft aan dat ook Moïse Katumbi één van de nieuwe geldschieters is.

Zijn naam doet bij veel mensen niet meteen een belletje rinkelen, maar de Congolees is op dit moment wel voorzitter van de Congolese topclub TP Mazembe. De zakenman wordt ook gezien als één van de rijkste mannen in Afrika.

De link met Anderlecht is ook niet zo verrassend. In het verleden deed RSC Anderlecht al zaken met de Congolese club. Daarnaast zou Kompany ook een persoonlijke vriend zijn van Katumbi.

UPDATE: Bij het Waalse Sudpresse gaf Van Eetvelt meer duidelijkheid over de geruchten omtrent Katumbi. Een samenwerking lijkt er alvast niet te komen. "Ik heb geen enkel contact gehad met hem, maar als je hem moest horen, mag je altijd mijn nummer geven aan hem", lachte hij.