De Decker heeft geen rancune na komst van Leko: Ik verwijt Antwerp niets

De Decker heeft geen rancune na komst van Leko: "Ik verwijt Antwerp niets"

Gepubliceerd: zaterdag 30 mei 2020 om 12:18za 30-05-2020 om 12:18

Na zeven mooie jaren heeft Wim De Decker de deur van de Bosuil achter zich dichtgetrokken. Na de komst van Ivan Leko werd duidelijk dat Royal Antwerp FC geen plek meer had voor de assistent van Laszlo Bölöni. De Decker tekende deze week dan maar een contract als rechterhand van Jess Thorup bij KAA Gent. Zonder rancune, zo blijkt.

"Ik verwijt Antwerp niets", reageert De Decker bij Gazet van Antwerpen op zijn gedwongen vertrek. "Al verbaast het me dat de club me weken en zelfs maanden in het ongewisse heeft gelaten. Al die tijd kreeg ik geen enkel concreet voorstel. Ik had geen andere keuze dan te vertrekken en een nieuwe uitdaging te zoeken. Met opgeheven hoofd."

Voor veel Antwerp-supporters kwam het nieuws als een slag. De Decker was namelijk de langst dienende persoon binnen de A-kern. In 2013 streek hij er neer in de nadagen van zijn spelerscarrière, waarna hij de club als T1 ad interim naar promotie loodste. Het nieuwe, razendambitieuze bestuur trok nadien Bölöni aan, zodat De Decker uit zijn ervaring kon leren.

Op termijn het stokje overnemen, dat leek de bedoeling. Uiteindelijk draait het dus anders uit. Nochtans had De Decker wel degelijk ideeën om zichzelf op te werken binnen Antwerp. "Er wás een plan", bevestigt hij. "Bölöni en ik gingen onze rollen anders invullen." Zo ver is het echter niet gekomen: de samenwerking met Bölöni werd niet verlengd en met Leko kwam er een nieuwe trainer, eentje die met zijn eigen, vaste staf werkt.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws