'Telenet verwent Belgische voetbalfan en zendt alle PL-matchen uit'

'Telenet verwent Belgische voetbalfan en zendt alle PL-matchen uit'

Gepubliceerd: vrijdag 29 mei 2020 om 17:29vr 29-05-2020 om 17:29

Na de Bundesliga gaan binnenkort ook enkele andere topcompetities opnieuw van start. Zo vatten de Italiaanse Serie A en de Spaanse Liga midden juni aan, net zoals de Premier League. Reden te meer voor Telenet om alle 92 wedstrijden van de Engelse hoogste klasse uit te zenden.

Na Duitsland, zal dus ook de Premier League terug op gang komen binnenkort. Toch zullen ze het in Engeland iets anders aanpakken. Zo wordt er ingezet op een optimale spreiding van de wedstrijden. Dit moet verhinderen dat er al te veel wedstrijden samenvallen en dat de voetbalfan, die al maanden zonder zijn favoriete vrijetijdsbesteding zat, zo veel mogelijk potjes kan zien.

Er worden bijvoorbeeld vier wedstrijden afgewerkt op zaterdag en nog eens evenveel op zondag, allen op een ander tijdstip. Om de herstart van 'de grootste voetbalcompetitie ter wereld' in de verf te zetten, heeft rechtenhouder Telenet beslist om alle wedstrijden uit te zenden via Play Sports.

"We gaan er alles aan doen om de Premier League-fan maximaal op zijn wenken te bedienen", klinkt het bij Telenet zoals te lezen valt in Het Nieuwsblad. Op deze manier kan het bedrijf een deel van de verloren inkomsten recupereren door de stopzetting van de Jupiler Pro League.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Premier League

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws