Moeskroen staat dicht bij overname: “Akkoord over merendeel aandelen”

Moeskroen staat dicht bij overname: “Akkoord over merendeel aandelen”

Gepubliceerd: woensdag 27 mei 2020 om 18:08wo 27-05-2020 om 18:08

Het Franse AFP meldt dat Moeskroen bijna in handen van het Franse Lille is. Er zou een akkoord worden gesloten waarbij de club uit de Ligue 1 meerderheidsaandeelhouder wordt.

“Er is nog niets rond, en als dat gebeurt, zal het niet voor juni zijn”, zegt een bron van het Franse Lille aan AFP. “Het is wel correct dat er een akkoord is omtrent de overname van een meerderheid van de aandelen door LOSC.”

Moeskroen is momenteel in handen van Thaise zakenman Pairoj Piempongsant. Les Hurlus greep bijna naast een licentie, maar kreeg alsnog verrassend een licentie toegekend. De club mag in 1A blijven.

Tussen 2011 en 2015 was Lille al 51% aandeelhouder. “Met ons project willen we spelers onder 23 jaar kansen geven om te groeien. In het ideale scenario wordt in Frankrijk een reservenkampioenschap voor de profclubs opgericht, in plaats van hen te laten meedoen in de National 2 of 3 (het vierde of vijfde niveau in Frankrijk, red).”

“Die competities zijn niet voor hen gemaakt”, citeert Het Laatste Nieuws. “Het objectief is een club in te richten van A tot Z. We willen jonge performante spelers een platform bieden om hen te kunnen houden. Het gaat van de sportieve directie tot de scouting, over trainingsmethodes en de voeding van spelers. We willen niet twee of drie spelers uitlenen, dat is niet het project.”

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws