'We gaan weer voetballen op lager niveau, startdatum vastgelegd'

'We gaan weer voetballen op lager niveau, startdatum vastgelegd'

Gepubliceerd: woensdag 27 mei 2020 om 17:08wo 27-05-2020 om 17:08

Laatste update: woensdag 27 mei 2020 om 17:16wo 27-05-2020 om 17:16

Goed nieuws voor alle voetballiefhebbers. Voetbal Vlaanderen heeft een begindatum vastgelegd voor de competities in Tweede en Derde Amateur en de provinciale reeksen. Zaterdag 5 september wordt de dag om naar uit te kijken.

Het is de bedoeling dat vanaf de eerste week van september er weer op lager gevoetbald wordt. Het is nog niet duidelijk of er publiek aanwezig zijn tijdens de matchen. Dat is afhankelijk van de situatie en de beslissingen van (lokale) overheden. Dat meldt Sporza.

De startdatum kan trouwens voor een probleem zorgen. In het eerste weekend van september staat er ook bekervoetbal op het programma. Mogelijk zitten er dan nog clubs uit de amateurklasse in de Croky Cup en zullen er duels moeten worden verplaatst. 

Sinds 27 maart ligt het amateurvoetbal in Vlaanderen volledig stil. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de coronacrisis. Nu lijkt Koning Voetbal stilaan licht aan het einde van de tunnel te zien. Het profvoetbal in ons land kan vanaf het eerste weekend van augustus al hervatten.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws