Anderlecht start werken van één miljoen: Een belangrijke beslissing voor de fans

Anderlecht start werken van één miljoen: "Een belangrijke beslissing voor de fans"

Gepubliceerd: dinsdag 26 mei 2020 om 19:35di 26-05-2020 om 19:35

In het Lotto Park zijn de werken begonnen aan het nieuwe veld van Anderlecht. Er wordt een nieuw drainage-, beregening- en veldverwarmingssysteem geïnstalleerd. De werkzaamheden zullen bij de start van de nieuwe competitie voltooid zijn.

Het budget is beperkt, maar toch wil Anderlecht een inspanning doen om de grasmat in het Lotto Park te verbeteren. De voorbije jaren waren er veel problemen. Het veld werd maar liefst zeven keer vervangen. Dat kwam vooral door het versleten drainagesysteem, dat nu eveneens wordt vervangen. 

De werken zijn ingrijpend en zouden één miljoen euro kosten. Het veld zelf zal bestaan uit een mix van echt en synthetisch gras. Ook de beste terreinen in de Premier League zijn zo samengesteld. Het is makkelijker in onderhoud en het veld ziet eruit als een biljartlaken.

Technisch voetbal
CEO Karel Van Eetvelt gaf via de website van Anderlecht een reactie op de 'belangrijke' investering. "Het aanleggen van het nieuwe hoofdveld is een belangrijke beslissing voor de club en onze fans", aldus Van Eetvelt. "We willen op een veld voetballen dat snel, aanvallend en technisch voetbal toelaat en dat ook beantwoordt aan onze doelstellingen inzake ecologie en duurzaamheid."

"Zo zijn we omgeschakeld van een elektrisch naar een hydraulisch verwarmingssysteem wat een gevoelige besparing op vlak van energie consumptie teweeg brengt. De vernieuwing in de nieuwe velden kadert in onze visie om alle spelers van RSC Anderlecht in de beste omstandigheden te laten op te leiden, voetballen en te presteren."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws