Moeskroen nog niet safe? Burgerrechter kan beslissing van het BAS vernietigen

Moeskroen nog niet safe? "Burgerrechter kan beslissing van het BAS vernietigen"

Gepubliceerd: vrijdag 22 mei 2020 om 09:15vr 22-05-2020 om 09:15

Waasland-Beveren wil eerst een gesprek met de Pro League, maar als dat op niks uitdraait, dan volgt het BAS. De Wase fusieclub is het niet eens met de degradatie, maar ook niet met de licentie voor Royal Excel Moeskroen. Dat vertelt advocaat Tom Rombouts.

Ondanks aanwijzingen dat Moeskroen geleid wordt door makelaars, kreeg de club van het BAS toch een proflicentie toegekend. "Wij hebben grote vragen bij die BAS-beslissing, alsof alle excuses gezocht zijn om Moeskroen toch maar toe te laten. We vinden het opvallend dat Moeskroen Louis Derwa kon aanstellen als arbiter", steekt de advocaat van Waasland-Beveren van wal in Het Laatste Nieuws.

"In 2017, toen Moeskroen ook zijn licentie aangevochten zag, moest Derwa zich al terugtrekken wegens mogelijke partijdigheid met Moeskroen (toen verdedigd door Laurent Denis, met wie Derwa eerder had samengewerkt, red.). De huidige Moeskroen-licentie kunnen we nu niet meer aanvechten voor het BAS, maar een burgerrechter kan de beslissing van het BAS wel vernietigen."

Bovendien kreeg Moeskroen van de Pro League nog een deel van de solidariteitsbijdrage uitbetaald. "Maar dat Moeskroen nu wel 500.000 euro solidariteitsgeld krijgt, is te gek voor woorden", besluit Rombouts.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Een terechte licentie voor Moeskroen?

Ja, eigenlijk wel
10%
Nee, bijlange niet
90%
(825 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws