David over het begin bij Gent: Nooit gedacht dat het zo op wieltjes zou lopen

David over het begin bij Gent: "Nooit gedacht dat het zo op wieltjes zou lopen"

Gepubliceerd: donderdag 21 mei 2020 om 21:26do 21-05-2020 om 21:26

Jonathan David was dit seizoen één van de smaakmakers in de Jupiler Pro League. De Canadees van KAA Gent zal komende zomer hoogstwaarschijnlijk een toptransfer versieren. David voelt zich ondertussen klaar voor die stap, al waren de eerste maanden bij de Buffalo's niet gemakkelijk.

"Ik kon als jonge voetballer terecht in de Amerikaanse MLS-competitie, maar dat wilde ik niet. Ik wilde naar Europa", vertelde David tijdens een gesprek met Sky Sports. "Ik was op proef bij Salzburg en Stuttgart, maar die tests vielen tegen. Mijn manager schermde dan met AA Gent en daar ben ik wel aangenomen."

"De eerste zes maanden trainde ik alleen maar in Gent. Ze hebben me de tijd gegeven om me aan te passen aan het Europese leven en de manier van voetballen. Want de intensiteit van het spel ligt hier veel hoger dan ik tot dan toe gewend was. Daarna heb ik de voorbereiding op een nieuw seizoen meegemaakt en ging alles snel. Ik had nooit gedacht dat het zo op wieltjes zou lopen. Daar ben ik natuurlijk heel blij om", besloot David.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws