Lukaku baalt van smet op carrière: “Echt, dat vergeef ik hem nooit”

Lukaku baalt van smet op carrière: “Echt, dat vergeef ik hem nooit”

Gepubliceerd: donderdag 21 mei 2020 om 08:45do 21-05-2020 om 08:45

Laatste update: donderdag 21 mei 2020 om 08:46do 21-05-2020 om 08:46

Romelu Lukaku bouwde tot nu toe een indrukwekkende carrière uit. De bonkige spits van Internazionale zat in 2012 bij Chelsea en de Engelse club won dat jaar ook de Champions League. Lukaku speelde echter geen minuut in het kampioenenbal.

De reden? André Villas-Boas schreef de toen 19-jarige Rode Duivel niet in voor de Champions League. Later op het seizoen werd de Portugees ontslagen en werd Roberto Di Matteo aangesteld. “Di Matteo had me gezegd dat ik bij de groep bleef tot na de finale”, citeert Het Laatste Nieuws Lukaku.

Lukaku voelde zich echter geen winnaar. “Ik heb hem met geen vinger aangeraakt. Omdat ik deze trofee zelf niet mee gewonnen heb. Dat is al zo sinds ik elf ben: als ik ergens geen bijdrage toe geleverd heb, dan is het mijn trofee niet. Pas als je zelf mee een beker of een titel afgedwongen hebt, mag je daar ook mee pronken.”

Geen vertrouwen
Villas-Boas had geen vertrouwen in Lukaku. “Tijdens een onderling partijtje zette hij me soms maar met een hesje tussen de twee ploegen. Een keer moest ik links vooraan spelen, een andere keer weer rechts vooraan. Zo ontwikkel je je natuurlijk niet. Dan moet je op een bepaald moment aan je zelf denken.”

“Ik heb de club dan ook gezegd wat ik ervan vond”, gaat Lukaku verder. “Ik weet wel: Villas-Boas stond ook onder druk. Maar daarom hoefde hij me zo nog niet te behandelen. Di Matteo heeft me helemaal anders aangepakt, hij heeft me meteen helemaal betrokken bij alles. Dat had eigenlijk veel eerder gemoeten. Echt, de vorige coach vergeef ik nooit.”

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws