Alles uit de kast: 'Mertens emotioneel gechanteerd door Napoli'

Alles uit de kast: 'Mertens emotioneel gechanteerd door Napoli'

Gepubliceerd: woensdag 20 mei 2020 om 10:15wo 20-05-2020 om 10:15

Witte rook is eindelijk in zicht: Dries Mertens nadert een contractverlenging bij SSC Napoli. De Italiaanse club heeft werkelijk alles ingezet om de Rode Duivel te overtuigen, dat schrijft het Het Nieuwsblad woensdag.

Wel of geen contractverlenging voor Mertens? Beide partijen spreken al maanden met elkaar, maar de handtekeningen zijn nog altijd niet gezet. Het Nieuwsblad schrijft dat Mertens 'emotioneel gechanteerd' is door Napoli. 'Emotionele boodschappen van fans, gerichte perslekken en urenlange Skype-sessies spelen in op zijn eergevoel. De druk om voor twee jaar bij te tekenen bij de club van zijn hart was gisteren (te) groot geworden', aldus de krant.

Napoli had al een tijdje een tweejarig contract klaarliggen voor Mertens, die wel wat eisen stelde. Het ging niet per se om geld, maar vooral juridisch moest alles dichtgetimmerd worden. Er was bijvoorbeeld nog geen akkoord over de portretrechten, een belangrijk punt in de onderhandelingen tussen een speler en een Italiaanse club.

Internazionale leek dicht bij de komst van Mertens en ook Chelsea was geïnteresseerd. Napoli was echter niet van plan om de oud-speler van FC Utrecht en PSV te laten vertrekken en zette zelfs de media in om hem te behouden, aldus Het Nieuwsblad. De krant wijst naar voorzitter Aurelio de Laurentiis. 'De extravagante filmproducent schakelde de voorbije weken een versnelling hoger en zette een drama in scène om de aanvaller in Campanië te houden.'

'Aan zijn deur verschenen boodschappen van fans die hem smeekten te blijven. Lokale politici riepen op hem uit te roepen tot ereburger van Napoli. Technisch directeur Cristiano Giuntoli en trainer Gennaro Gattuso praatten via urenlange Skype-sessies op hem in. En dan waren er nog de gerichte perslekken aan La Gazzetta dello Sport en andere invloedrijke media. De emotionele druk werd maximaal opgevoerd om Mertens te laten bijtekenen voor twee jaar.'

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws